kurser

Målarkurser på Ateljé Ekberga Österlen 2018

akvarellkurser nära Kivik på Österlen, Skåne

Flower Power

15 - 16 maj (få platser kvar)

 

Österlen blommar och vi hämtar inspiration i färgerna och de organiska formerna. Vi utforskar blommåleri genom modern akvarellteknik. Floran bjuder på oändliga motiv. Tillsammans och enskilt provar vi olika infallsvinklar och tekniker.

 

Egna övningar och experiment blandas med demonstrationer och gemensamma genomgångar.

 

Grundkunskaper i akvarell är en förutsättning

akvarellkurser nära Kivik på Österlen, Skåne

Experimentell

Akvarell I

24 - 27 maj (fullbokad)

8-11 september

 

Vi arbetar lustfyllt och frejdigt, inget är förbjudet – allt kan utforskas. Vi leker med akvarellpigmentens inneboende karaktärer och egenskaper. Vi använder oss av tryck, prägling och collage, allt för att skapa spännande bilder och berättelser.

 

Konstkursen vänder sig främst till dig som har grundkunskaper i akvarell. Personlig handledning varvas med demonstrationer och uppgifter.

 

Grundkunskaper i akvarell är en förutsättning

akvarellkurser nära Kivik på Österlen, Skåne

Experimentell

Akvarell II

14 - 17 juni (få platser kvar)

13 - 16 september

 

Vi arbetar med akvarellens spännande möjligheter. Från föreställande till mer abstrakt. Landskap, ansikten och organiska former inspirerar oss till nya konstnärliga språng. Vi använder oss av tryck, prägling, collage och mixed media i bilderna.

 

Grundkunskaper i akvarell är en förutsättning

akvarell på Österlen, Skåne

Yoga & Måleri

29 juni - 1 juli Ny kurs!

 

En kurs där vi kombinerar hatha yoga pass med workshop i abstrakt måleri i gouache, akvarell och akryl. Du behöver inte kalla dig "yogi" eller konstnär för att delta då våra ledord är prestigelöshet, kravlöshet, nyfikenhet och mod. Allt konstmaterial ingår i kursen och det finns yogamattor m.m. att tillgå.

 

Kursen leds av Yoga Alliance certifierad lärare i hatha, vinyasa samt restorative yoga.

akvarellkurser nära Kivik på Österlen, Skåne

 

Absolute

Beginner

2 - 5 juli 2018

 

Drömmer du om att hitta konstnären i dig, att få utforska din inre kreativitet och se var den tar dig. Vill du prova på olika tekniker som akvarell, teckning, collage på ett kravlöst och lustfyllt sätt. Då är den här kursen till för dig.

 

Demonstrationer och uppgifter varvas med personlig handledning och gemensamma genomgångar. Ett grundmaterial ingår i konstkursen och förslag till kompletterande materiallista skickas innan kursen börjar.

 

Inga förkunskaper krävs.

Akvarell & Blandteknik

25-26 augusti

 

I denna kurs engageras vår förmåga till association och att se oväntade sammanhang -figurativt och nonfigurativt. Vi skapar collage där olika material kombineras med måleri och teckningar. Det öppnar upp för nya bildsammanhang och kan ge dig nya vägar att utforska och experimentera.

 

Demonstrationer och gemensamma genomgångar varvas med personlig handledning.

Avancerad Akvarell

- Wild & Crazy

4-7 oktober Ny kurs!

 

Vi fortsätter att arbeta experimentellt med akvarellen. De olika pigmentens karaktär och säregna kvalité tas till vara i måleriet. Fokus ligger på att utveckla ditt måleri och unika uttryck. Föreställande till abstrakt. Teknikövningar och eget måleri varvas med samtal enskilt och i grupp.

 

En kurs som passar dig som gått experimentell akvarell.

Vill du veta mer, klicka på www.ekberga.se

Ylva Molitor-Gärdsell

Ateljé Ekberga

Axel Nils Strädde 2

277 35 Kivik

Sweden

 

Tel: +46 708 77 54 62

Email: ylva@ekberga.se

Copyright, All rights reserved, Ylva Molitor-Gärdsell 2018

Supporting the Pink Ribbon